Σφαγή στην Τουρκία με δεκάδες νεκρούς

2015-10-10 19:18

f1

Aπανωτές εκρήξεις σημειώθηκαν στην Άγκυρα και είχαν στόχο αριστερούς που διαδήλωναν στην πόλη  για την ειρήνη μεταξύ Τούρκων και Κούρδων, σήμερα το πρωί.

 Το  CNN Turk μετέδωσε ότι οι εκρήξεις σημειώθηκαν πριν από πορεία «ειρήνης» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σύγκρουση μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και κούρδων μαχητών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

 Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» μετέδωσε ότι ενδέχεται να πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν με χρονική διαφορά 10-20 δευτερολέπτων.

Αξιωματούχοι της τουρκικής κυβέρνησης δήλωσαν ότι  ήταν «τρομοκρατική επίθεση» και ελέγχουν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες βομβιστής αυτοκτονίας ευθύνεται γι αυτήν.

Οι εκρήξεις προκάλεσαν πανικό , με τον κόσμο να προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί και να τρέχει να σωθεί. Οι πρώτες εικόνες από το σημείο των εκρήξεων είναι σοκαριστικές, με ανθρώπους πεσμένους στο οδόστρωμα μέσα σε λίμνες αίματος.

Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας έρχεται μόλις 20 μέρες πριν τις επαναληπτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, με τον «σουλτάνο» Ερντογάν να βάζει μπροστά την τελευταία πράξη του σχεδίου αποσταθεροποίησης της χώρας για να την οδηγήσει στις κάλπες σε καθεστώς τρομοκρατίας, ώστε να εξασφαλίσει ότι θα μπορέσει να σχηματίσει μία ισχυρή κυβέρνηση και να μειώσει την διαρκώς διογκούμενη ισχύ του φιλοκουρδικού Κόμματος των Λαών HDP.

Ρεπόρτερ του πρακτορείου Reuters που βρίσκεται στο σημείο είδε τουλάχιστον 15 πτώματα να κείτονται στο έδαφος και να έχουν καλυφθεί από σημαίες, ενώ κηλίδες αίματος και ανθρώπινα μέλη ήταν διάσπαρτα στο δρόμο. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είδαν πολλούς νεκρούς να κείτονται στο έδαφος.

 

Ερντογάν: Επίθεση μίσους οι εκρήξεις στην Αγκυρα

Για επίθεση μίσους κατά της ειρήνης στην Τουρκία έκανε λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν, καταδικάζοντας με τον πιο έντονο τρόπο τις εκρήξεις στο σιδηροδρομικό σταθμό της Αγκυρας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, μιλώντας για την επίθεση που προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπων, έκανε έκκληση για αλληλεγγύη απέναντι στην τρομοκρατία.

«Καταδικάζω κατηγορηματικά αυτήν την επίθεση μίσους εναντίον της ενότητας και της ειρήνης της χώρας μας», ανέφερε η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας. «Αυτοί που ευθύνονται για την επίθεση έχουν ως στόχο να σπείρουν τη διχόνοια στην τουρκική κοινωνία», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

f3

f6