Πολιτικοί και πολίτες

2016-02-10 10:33

Ανήκω σε μια κατηγορία πολιτών που απο μικρή ηλικία ασχολήθηκαν με την πολιτική ως απλοί μαχητές με το όνειρο να δω την πατρίδα μου σε υψηλά επίπεδα πολιτισμού και ευημερίας όπως άλλωστε της αρμόζει.

Πιστεύω ότι μπόρεσα να ξεδιαλύνω μέσα μου την καθαρή πολιτική σκέψη και να απορρίψω την κομματική καμαρίλα και τις ίντριγκες, όσο βέβαια ήταν δυνατόν.

Σήμερα βρισκόμαστε ως λαός στο μάτι του κυκλώνα και για όλα τα δεινά του κόσμου φταίει τάχα η Ελλάδα. Η ευθύνη δε αποδίδεται γενικώς στους Έλληνες

χωρίς να στοχοποιούνται οι πραγματικοί ένοχοι, απλά φταίνε οι Έλληνες. Δηλαδή φταίω εγώ, φταίει ο απέναντι γείτονας ο δημόσιος υπάλληλος, η κυρία Σοφία η χήρα που μένει στην γκαρσονιερα, ο φίλος μου ο Τάκης ο επιχειρηματίας και για να μη τα πολυλογώ γενικά φταίει ο λαός.

Ο λαός όμως κύριοι, εσείς που αιματοκυλίσατε τον κόσμο ολόκληρο και τώρα μας παραδίδετε μαθήματα σύνεσης και συνέπειας, αναθέτει τις τύχες της πατρίδας του, όπως άλλωστε και κάθε δημοκρατικός λαός, σε μια κατηγορία πολιτών που υποτίθεται ότι νοιάζονται για τα κοινά: τούς πολιτικούς.

Δεν είμαι σίγουρος αν στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου οι πολιτικοί είναι ακριβώς της ίδιας στόφας και ποιότητας με τους δικούς μας, γνωρίζω όμως ότι πουθενά αλλού δεν έγινε τέτοιο γλέντι κατασπατάλησης του δημόσιου χρήματος απο πολιτικούς όσο στην Ελλάδα.

Και τώρα όλοι οι "εντιμοι και συνεπείς στις υποχρεώσεις τους" ξένοι μας κουνούν το δάχτυλο και δείχνουν εμάς δηλαδή εμένα, την κυρία Σοφία τη χήρα, τον Τάκη τον έμπορο κλπ. και μας καλούν συνεχώς με αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συντάξεων, με απολύσεις, δισβάσταχτους φόρους  και πλειστηριασμούς να πληρώσουμε τα σπασμένα για τις ρεμούλες και τις άστοχες επιλογές και ενέργειες που έκαναν οι πολιτικοί. Και αν τολμήσουμε να αρθρώσουμε αντίρρηση τότε σε συνεργασία με τους ντόπιους "Ελληνες" μας απειλούν με έξοδο από το ευρώ, αφού προηγουμένως έχουν φροντίσει να μας τρομοκρατήσουν με τις συνέπειες αυτής της εξόδου, κάτι σαν δευτέρα παρουσία ας πούμε.

 

Κίμων