Μυστηριώδη Πλάσματα: #6 THE KAPPA

2017-05-19 16:33

::του Joes::

https://orig01.deviantart.net/df57/f/2014/024/9/5/dark_mist_by_jjcanvas-d73j1wa.jpgΠολλές φορές έχουμε ακούσει και έχουμε συζητήσει περιστατικά για περίεργους ανθρώπους και περίεργα πλάσματα που δεν συμβαδίζουν με τον κόσμο αυτό.

Συχνά είναι τα γυρίσματα μας προς τα πίσω καθώς περπατάμε σε έναν ήσυχο έρημο δρόμο τα βράδια.

Έχουν αναφερθεί μαρτυρίες για τις θεάσεις τους, αλλά κανείς δεν είναι βέβαιος για την αυθεντικότητα της υπαρξής τους.

Ίσως να είναι μύθος, ίσως όμως... και πραγματικότητα

 

Παρακάτω συγκεντρώνουμε και σας παρουσιάζουμε (ένα κάθε φορά) τα πιο περίεργα Μυστηριώδη Πλάσματα που στοιχειώνουν παιδικές αλλά και ενήλικες ηλικίες ανα τα χρόνια

 

WHO IS...

 

 

#6 - THE KAPPA ?

Στην Αρχαία Ιαπωνική λαογραφία τα Kappa αναφέρονται ως δαίμονες του νερού και είναι απο τα πιό γνωστά πλάσματα εκεί. Πολλοί πιστεύουν ότι τα συγκεκριμένα μυθολογικά πλάσματα είναι πραγματικά αφού σε πολλά σημεία κοντά σε λιμνώδης περιοχές βρέθηκαν ίχνη τους και τοποθετήθηκαν προειδοποιητικές σημάνσεις προς προειδοποίηση των επισκεπτών.
Τα Kappa, που η ονομασία σημαίνει "Παιδί του Ποταμιού" πολλοί τα έχουν συνδέσει με την τεράστια γιαπωνέζικη σαλαμάνδρα, το "χανζάκι" που είναι ιδιαιτέρως επιθετικό και αρπάζει τη λεία του με τα δυνατά του σαγόνια.

 

Περιγράφονται και απεικονίζονται με σώμα χελώνας, άκρα βατράχου και κεφάλι με ράμφος που στο πάνω μέρος του υπάρχει μία τρύπα που περιέχει νερό!.

 

 

#5 - MANANANGGAL ?
Το Manananggal είναι μυθικό πλάσμα των Φιλλιπίνων του οποίου το όνομα σημαίνει "διαχωρίζω - αυτός που χωρίζει".
Ανάμεσα σε πολλά, λέγετε ότι το συγκεκριμένο όν μπορεί και αποχωρίζεται το κάτω μισό του σώματος του και βγάζοντας φτερά αναζητά τα θύματα του που είναι μητέρες που κυοφορούν έμβρυα τα οποία και σκοτώνει ενώ αυτές κοιμούνται.

Φημολογείται επίσης ότι οι επιθέσεις και στο αντρικό φύλο είναι το ίδιο συχνές, σαγηνεύοντας, απομονόνοντας και τρώγοντας τους, ενώ ο θανατός του μπορεί να προέλθει με την ανατολή του ηλίου καθώς τα δύο μέρη του σώματος του είναι ακόμη χώρια!
Πολλοί ακόμη πιστεύουν στην υπαρξή του και γι αυτό προετοιμάζονται για την επίθεση του κάποια στιγμή τοποθετώντας ποσότητες αλατίου ή σκόρδου.

Περιγράφεται με θυλική προσωπικότητα ηλικιωμένη γυναίκας, χωρίς αυτή να προσδιορίζεται στην όψη του, και με μεγάλα φτερά στο πίσω και πάνω μέρος. Το σώμα του μπορεί και διαχωρίζεται σε δύο μέρη αλλά μόνο το ένα μέρος του είναι σε θέση να κινείται.

 

 

#4 - THE RAKE ?

The Rake ή το πλάσμα στέκα.
Δεν υπάρχουν καταγραφές του συγκεκριμένου όντος, παρά ελάχιστες και σε γενικό βαθμό που το ορίζουν εκτός πραγματικότητος, παρ' όλα αυτά έρευνες και μελέτες έδειξαν ύπαρξη ακόμη και το 1100 μ.Χ.
Πρώτη διαδεδομένη επαφή με το Rake έγινε το 1691 απο έναν ναυτικό.
Απο ότι έχει αναφερθεί, δεν φαίνεται να επιτείθεται αλλά να ασκεί ψυχολογική πίεση τηλεπαθητικά με το βλέμμα κάνοντας το θύμα υποχείριο του, και πολλές φορές με συνέπειες αυτοτραυματισμού.
Πολλοί ερευνητές πιστεύουν ότι η ύπαρξη του λεγόμενου Rake μπορεί να είναι και ένα ψυχολογικό φαινόμενο των υποτηθέμενων "θυμάτων" που το βλέπουν.

Περιγράφεται με ανθρώπινη μορφή, κοντά στο ύψος των 2 μέτρων, γκρί χρώματος και χωρίς καμία ένδυση, ενώ τα χέρια του παράγουν ενα είδος υγρού. Το απαθές βλέμμα και τα μαύρα, βαθιά σκοτεινά μάτια του είναι εκείνα που καθηλώνουν αυτόν που το αντικρίζει δημιουργόντας του σόκ, τρόμο και διαταράζοντας το εγκεφαλικό σύστημα!

 

 

#3 - THE JERSEY DEVIL ?
Ο Διάβολος του Jersey, όπως το αποκαλούν.
Λέγετε οτι η γέννηση του αλλόκοτου αυτού πλάσματος συνέβη το 1735 στα Pinelands του νότιου New Jersey, και απο τότε "στοιχειώνει" τις γύρω περιοχές με καταφύγιο του τα βουνά και τις δασηκές εκτάσεις των Pinelands.
Για πολλούς πρόκειται αστικός θρύλος, αλλά μαρτυρίες θεάσεων ξεπερνούν κάθε προηγούμενο σε συχνότητα καθώς γύρω στο 1900 δείχνει να εμφανίζεται σε πιό αστικές περιοχές προκαλώντας τρόμο.
Είναι υπεύθυνο για επιθέσεις σε καλλιέργιες και σε οικόσιτα ζώα που, τρώγοντας τα, πότε κατακρεουργεί και πότε απλά αφήνει αιμόφυρτα να σπαράζουν.

Περιγράφεται ως ένα δίποδο που κινείτε πολύ γρήγορα, με σώμα σαν και του καγκουρό, με τραγόμορφο κεφάλι, κέρατα, φτερά σαν της νυχτερίδας, μικρά πάνω άκρα με αιχμηρά νύχια, οπλές στα κάτω άκρα και διχαλωτή ουρά.

Ο Θρύλος λέει ότι η γέννηση του Διαβόλου του Jersey συνέβη το 1735 από μιά κάτοικο του Pines την οποία έλεγαν Leeds και της οποίας το παρελθόν είναι αμφιλεγόμενο. Η Ίδια είχε ήδη 12 παιδιά και ήταν έγκυος στο 13. Αγανακτισμένη είπε «Αυτό το παιδί ας το πάρει ο Διάβολος». Σύμφωνα με το θρύλο γεννήθηκε ένα φυσιολογικό αγοράκι το οποίο αργότερα μεταμορφώθηκε σε ένα πλασμα με κεφάλι τράγου, φτερά νυχτερίδας, δίποδο, με διχαλωτή ουρά και επιτέθηκε στη μητέρα του σκοτώνοντάς την. Έπειτα, στράφηκε ενάντια στα αδέλφια και στον πατέρα του ουρλιάζοντας και πέταξε φεύγοντας από το σπίτι. Από τότε στοιχιώνει την περιοχή.
Τον 18ο και τον 19ο αιώνα ο Διάβολος του Jersey φαίνεται να ζεί και να κινείται στο Pines όπου βρίσκονται άσχημα σκοτωμένα και φαγωμένα ζώα,ενώ δεν είναι λίγοι οι άτυχοι που θα το δούν από κοντά

 

 

#2 - ΜΟΤΗ ΜΑΝ ?
MothMan, ο άνθρωπος - σκόρος ή ο ανθρωπος πεταλούδα.

Λέγετε ότι το συγκεκιμένο όν έκανε την εμφάνιση του στα τέλη του 1966 στο Point Pleasant της Δυτικής Βιρτζίνια έως και τα τέλη του 1967, προκαλώντας τρόμο σε όποιον το αντίκριζε. Μάρτυρες έχουν δηλώσει την θέαση του αλλά οι περιπτώσεις επίθεσης προς αυτούς είναι ελάχιστες.

Ιδιαιτερότητα του η εναέρια πτήση χάρης τα φτερά που διαθέτει.

Κάποιοι αρθρογράφοι του παραφυσικού και κρυπτοζωολόγοι ερμηνεύουν την φυσικότητα του ως εξωγήινο όν. Επίσης θεωρείτε ότι κάθε εμφάνιση του σηματοδοτεί και μιά προειδοποίηση για κάποιο σημαντικό -ή τρομακτικά καταστροφικό- γεγονός.

Περιγράφεται ως μιά αποκρουστική ανθρώπινου μεγέθους αντρική φιγούρα, λίγο μεγαλύτερο απο τον άνθρωπο, σκούρου καφέ χρώματος με δύο υπερμεγεθή διπλωμένες φτερούγες στην πλάτη και κόκκινα φωτεινά μάτια.

 

 

#1 - SLENDER MAN ?

Ένα όν που πρωτο εμφανίστηκε το 2009, μετά απο τον σχεδιασμό ανθρώπων ενός κωμικού website, και είναι υπεύθυνο για απαγωγές και δολοφονίες μικρών παιδιών.

Παρά την δράση του απο το 2009 και μετά, φωτογραφίες δείχνουν να υπήρχε και την δεκαετία του 80'.

Περιγράφεται ως μια λεπτή ψηλή φιγούρα, με μαύρη ενδυμασία, και λευκό ημιδιαφανές χρώμα προσώπου χωρις χαρακτηριστικά.