Έρευνα στις Αιγυπτιακές Πυραμίδες με τεχνολογία σάρωσης!

2015-11-01 18:08

https://www.thearabweekly.com/empictures/slide/_2618_A2.jpgΤο Υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει μια μη επεμβατική μέθοδο σάρωσης, υψηλής τεχνολογίας για να μελετήσει τις πυραμίδες της Γκίζας και του Νταχσούρ.

 

Στο νέο αυτό ερευνητικό σχέδιο που ονομάζεται «Σάρωση των Πυραμίδων» (Scan Pyramids), ηγείται μια διεθνής ομάδα από την Αίγυπτο, την Γαλλία, την Ιαπωνία και τον Καναδά και έχει ως σκοπό να ρίξει περισσότερο φώς στις αρχαίες τεχνικές κτισίματος και να αποκαλύψει άγνωστους προς το παρόν θαλάμους. «Ο σκοπός τους είναι να ερευνήσουν τις μεγαλύτερες πυραμίδες της Αιγύπτου, χωρίς να τις αγγίξουν η να κάνουν το παραμικρό άνοιγμα,» είπε ο επικεφαλής τον αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Μαμντούχ Ελνταματί στο Ahram Online.

 

Ανάμεσα στα εργαλεία που θα χρησιμοποιηθούν θα είναι η υπέρυθρη θερμογραφία, η οποία ανιχνεύει διαφορές στην θερμοκρασία στο εξωτερικό των κτιρίων, κάτι που μπορεί να αποκαλύψει κρυμμένες κοιλότητες, θαλάμους η διαδρόμους κοντά στην επιφάνεια. Με την βοήθεια ρομπότ, η ομάδα θα χρησιμοποιήσει φωτογραμμετρία και σάρωση με λέιζερ για να δημιουργήσει ακριβοί τρισδιάστατα μοντέλα των πυραμίδων, άλλων μνημείων της γύρω περιοχής αλλά και του γύρω περιβάλλοντος.

 

Η ομάδα επίσης σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό που μπορεί να ανιχνεύσει μιόνια, υποατομικά σωματίδια που δημιουργούνται όταν κοσμικές ακτίνες από σουπερνόβα και αστέρια κβάζαρ χτυπούν την ατμόσφαιρα της Γης.

Παρόλο που τα μιόνια μπορούν να περάσουν μέσα από στερεό βράχο, κινούνται ευκολότερα μέσα σε κενά απ’ ότι σε πυκνές λιθοδομές και αυτές οι διαφορές μπορούν να χαρτογραφηθούν και να αστικοποιηθούν ώστε να δημιουργήσουν μια «ακτινογραφική» εικόνα των πυραμίδων, δείχνοντας τον κρυμμένο χώρο που μπορεί να υπάρχει μέσα.

 

Η Αποκάλυψη του Μυστηρίου

 

Κάποιους μήνες πριν... και μιλώντας για Πυραμίδες, αποκαλύφθηκε το μεγάλο μυστήριο της πυραμίδας του Χέοπα, αναιρόντας εκέινη... την πολύχρονη εκτίμηση των ειδικών για μνημείο-τάφο.

 

https://pyli-apokalypseis.com/images/Ioulios-2015-www.pyli-apokalypseis.com/apokalyfthike_to_mystiko_tis_magalis_pyramidas_video_1.JPGΣύμφωνα με την ανακάλυψη του ερευνητή Migel Perez Sanchez, στην κορυφή της πυραμίδας, στην οποία λέιπει το πάνω μέρος - όπως και στις άλλες, τα τότε χρόνια ήταν τοποθετημένη μία σφάιρα όπου συμβόλιζε, το μάτι του Ώρου, την λατρεία στον Ήλιο και Σείριο με διάμετρο 2.718 βασιλικές πήχες (2,7 μέτρα) και ήταν σε ακριβή σχέση με τον νεπέριο αριθμό e (2,71828) όπως προκείπτει απο μετρήσεις του αρχιτέκτονα Sanchez δίνοντας μας τους αριθμούς π και e.

 

Με τα ευρήματα αυτά, φαίνεται να επιβαιβαιώνονται όλοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι η πυραμίδα λειτουργούσε, για τα χρόνια εκείνα, σαν "μηχανή" ενέργειας μεταδίδοντας ασύρματα το φορτίο σε μακρινές αποστάσεις.

Κατα πόσο όμως ήταν σε θέση το αρχαίο μυαλό, και με τις συνθήκες της εποχής, να μπορέσει να υλοποιήσει κάτι τέτοιο τεχνολογικά;

 

Η απάντηση ίσως και να βρίσκεται στα άστρα ...