ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΜΠΑΝΑΝΑΣ

2016-05-21 10:59

ΥΛΙΚΑ

 

  • 250 γρ μαργαρίνη
  • 1,5 κούπα ζάχαρη
  • 4 αβγά 
  • 1 κούπα γάλα
  • 1 βανίλια
  • 2  μπανάνες λιωμένες στο μπλέντερ
  • 500 γρ.  αλεύρι για όλες τις χρήσεις+3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. κουβερτούρα 
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
  1. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί κι έπειτα τις μπανάνες. Χτυπάμε 2-3 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιόμορφο μείγμα.
  4. Ανακατεύουμε τη φαρίνα με τη βανίλια (ή το αλευρι με το μπεικιν και τη βανίλια) και τα προσθέτουμε βροχηδόν στο μείγμα μας. Μπορεί να μην το πάρει όλο, ανάλογα με το μέγεθος της μπανάνας.
  5. Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια, τα αλευρώνουμε ελαφρώς για να μην καθίσουν στον πάτο της φόρμας και τα προσθέτουμε στο μείγμα του κέικ, ανακατεύοντας πολύ λίγο για να απλωθούν ομοιόμορφα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά με 1 ώρα, ανάλογα με το φούρνο μας.